Activitati 2019-2020

ECO ȘCOALA DE ACASĂ

Activitate : Ziua mancatului in aer liber

Ultima postarea din această vacanta în Padlet-ul colaborativ a avut o tema foarte placuta : locuri de luat masa in aer liber ( sarbatorim virtual ziua mondiala a mancatului in aer liber)! Postarile au avut scopul de a-i face pe elevi sa se gandeasca nu numal la niste locuri propriu zise ci si la ce trebuie sa faca omul pentru a le pastra la fel de placute si pentru altii.

1a

Activitate: Ziua mondială a elefantului

Continuam seria de activitati de vacanta despre natura si biodiversitate cu Padletul creat pentru a permite elevilor sa colaboreze chiar si de acasa. De data aceasta, ei au cautat informatii și curiozitati despre elefanti cu ocazia zilei internationale a elefantului. Au citit ce au scris alti colegi si a reactionat la materialele respective. (aspectul colaborativ la activitatii este foarte important pentru noi).
Prof. Militaru Nicoleta, Raicu Nicoleta și Boboc Cristina
 
Activitate: Ziua pepenelui
Elevii din comitetul ECO au acceptat provocarea lansata de ziua pepenelui: cautati curiozitati despre pepene, alegeti o fotografie si incarcati totul pe Padletul ”De vacanta”.  Materialul va fi folosit in anul scolar viitor ca exemplu de integrare a instrumentelor digitale in proiectele internationale.
Prof. Militaru Nicoleta, Boboc Cristina, Grecu Magdalena  si Raicu Nicoleta
 
 
 
 
 
Activitate de vacanță: Ziua Prieteniei
Elevii au folosit Mentimeter pentru a posta gânduri legate de Ziua Prieteniei. Ei au ales citate importante pentru ei sau au exprimat păreri personale.
 
despre prieteniedespre prietenie2

Activitate: Cântecul nostru 

Un cântec creat în cadrul proiectului eTwinning, Zero Pollution, în echipe multinaționale. Echipa din România s-a ocupat de linia melodică și de editarea videoclipului despre poluare și conștientizarea impactului pe care omul îl are asupra mediului.

Screenshot_1

Activitate: Jocuri – Pollution, Plants

Create cu quizizz, cele doua jocuri au fost propuse la nivelul claselor de gimanziu precum si in cadrul proiectului eTwinning, Zero Pollution is Our Planet’s Solution.

Ele vor fi folosite si in anul scolar urmator, iar elevii vor putea sa faca noi propuneri pentru a crea noi jocuri.

Jocul Pollution a fost jucat de 106 ori iar jocul Plants, de 79 de ori.

plants

jocuri

Activitate: Raise awareness

Discutii despre încălzirea globală, consecințe asupra calității vieții pe pământ, modalități prin care tinerii se pot implica.

Earth

incalzirea globala lica ana

Incalzirea Globala

Încălzirea globală

incalzirea-globala

Presentation

Activitate: Invatam prin joc

Clase: liceu

Activitatea a prespus munca in echipe din clase diferite din liceul nostru. Fiecare echipa a venit cu propuneri pentru cele 3 jocuri create cu scopul de a invata prin joc despre natura si biodiversitate si stil de viata sanatos. Acesta este primul joc. Va invitam sa faceti sugestii de intrebari pentru cartonasele de rezerva accesand link-ul blogului nostru.

GAME

Activitate: Plastic si hartie

 

Elevii au folosit dopuri de plastic, coli colorate, coli de la alte activitati, lipici si culori pentru a crea diverse obiecte si origami. Ei au primit tutoriale origami de la profesori si au ales formele pe care si-au dorit sa le faca.

Elevii au cautat informatii despre arta origami, despre semnificatia ei si au discutat pe Zoom despre ceea ce au aflat. Curiozitati: zeii indeplinesc o dorinta celui care pliaza 1000 de cocori origami, origami inseamna hartie indoita, origami este folosita ca metoda de relaxare si detensionare.

Activitate: Reciclam si invatam

Clasa a III-a si a IV-a

Elevii au reciclat dopuri de plastic si le-au folosit pentru a crea diverse obiecte de decor sa a reprezenta elemente legate de natura si biodiversitate. Doamnele invatator i-au provocat pe micuti sa caute curiozitati despre elementele create de ei.

Stiati ca: aripile gargaritelor bat de 5100 de ori pe minut, pasarile flamingo din gradinile zoo se pot albi daca nu primesc mancare corespunzatoare, fluturii au nevoie de caldura soarelui pentru a putea zbura.

Activitate: Dulciuri de acasa

Clasa a VIII-a, prof ROIBU MIRELA

Pentru ca  suntem nevoiti sa stam in casa si avem nevoie de activitati diverse, am propus elevilor sa prepare sau macar sa ajute mamele sau bunicile la prepararea unui desert.

Dulciurile de casa au un gust deosebit si sunt mult mai sanatoase decat cele din comert la care recurgem din lipsa de timp. Acum nu ne putem plange de timp si nu mai avem scuze.

M-a bucurat si uimit faptul ca au facut singuri cornulete, gogosi, clatite, pateuri, chec. Atat eu cat si copiii ne-am exprimat regretul ca nu suntem la scoala ca sa putem gusta din ele.

dulciurile de acasa

Activitate: Coronite de Sanziene

Clasa a III-a

page

Dupa ce au citit despre Sanziene si au urmarit videoclipul ales de doamna invatator, elevii au facut propriile lor coronite fie din flori naturale fie din materiale reciclabile.Suntem in vacanta si continuam sa invatam cate putin in fiecare zi, in fiecare saptamana! Multumim elevilor si parintilor care se implica constant!

Activitate : Ziua soarelui

Clase: III B, III D, VI B, XI E

Data de 21 iunie, Ziua Mondială a Soarelui, nu este o data aleatorie, ci a fost aleasă pentru că reprezintă începutul verii astronomice. Aceasta zi este si cea mai lunga zi din an. Elevii au vizionat videoclipuri despre importanta soarelui pentru planeta, despre semnificatia zilei soarelui și despre alternativele de folosire a energiei solare. Ei au desenat soarele asa cum il vad ei si au cautat diverse curiozitati pe care sa le imparta cu colegii lor.

Prof. Militaru N, Banica G, Bucur V., Boboc C, Raicu N.

 

Activitate: Natura si biodiversitatea

Dna Alina Nedelcu a discutat cu elevii de clasa a IX-a despre conceptul de biodiversitate, despre importanta ei pentru planeta si despre diverse specii de plante si animale pe cale de disparitie. Elevii au sugerat diverse modalitati prin care aceste specii sa fie conservate.

Natura si bio2

 

Activitate: Learning by doing

Clasa P – a III-aMicuții noștri continuă să învețe făcând diverse lucruri interesante fie în casă fie în grădină. ”The best way of learning about anything is by doing”Militaru N, Simionesc M, State A, Banica G.

Activitate: Ziua internațională a mediului

Muncă în colaborare…menti.com….posterul nostru cu gânduri pentru mediu

ziua mediului

Activitate: Atelierul nostru

Clasele pregătitoare au terminat de gătit și s-au apucat de creat. Astfel, folosind role de la șervețele ți hârtie igienică, sticle  și farfurii din plastic, cutii de lapte, ziare și reviste, ei au confecționat jucării și obiecte decorative pentru camera lor.

Rezultatele au fost pe măsură!

prof. Simionescu Marinela și State Amalia

 
Activitate: Rețete pentru cei mici
Clasa pregătitoare- Două clase de pitici au decis să gătească împreună cu mamele lor. La îndemnul doamnelor învățătoare, ei au pregătit gustări sănătoase. Pe Zoom , au discutat despre importanța consumului de legume și fructe de sezon și despre cum alegem corect aceste fructe și legume. Prof. Militaru Nicoleta, State Amalia și Simionescu Marinela
 
Activitate: Despre noi,
Elevii continuă să facă lucruri minunate de acasă. Pe parcursul a două săptămâni, elevii de la clasa a II-a, Step-by-Step, au discutat cu doamnele învățătoare pa Zoom despre importanța consumului de fructe și legume de sezon precum și despre importanța reciclării.La activități au fost prezenți și părinții care au oferit sfaturi și idei pentru activitatea de reciclat.  ( inv. Ardelean Amalia și Moroianu Marioara)
 
 
Activitate: Mâini dibace
Elevii de la 3B au acceptat provocarea de a desena animale folosind conturul mainilor lor. Ei au discutat cu doamna invatator pe Zoom despre animale si mediul in care ele traiesc si despre pericolele la care sunt expuse din varii motive.
Prof Militaru N si Bănica Gabriela
 

Ziua Europei- 9 mai

Activitate : Eco Europe Butterfly- Fluturasul eco facut cu ocazia zilei Europei de catre elevi de la clasa a III-a D. Ei au urmarit o prezentare despre diverse aspecte din tarile europene- traditii, natura si biodiversitate, aspecte culturale. La AVAP, au confectionat fluturasul eco din materiale reciclabile care a devenit un obiect de decor pentru camerele lor. Multumim si parintilor pentru implicare!
Prof. Militaru N si Bucur Vanda
eco fluturaul

22.04.2020- Ziua pamantului

Elevii Liceului de Arte “Ionel Perlea”, Slobozia, Ialomita au creat un joc Kahoot pentru Ziua Pamantului. Ei au lucrat impreuna cu colegi din Italia, Spania si Polonia in cadrul unui proiect eTwinning si au propus diverse intrebari legate de tema zilei de azi. Apoi, si-au invitat colegii sa se alature. Stam acasa, lucram online si avem parte de experiente frumose!
 
earth day

Tema: Ziua mondiala a sanatatii

Astazi, 80 de elevi de la liceul nostru au facut inimi cu mesaje motivationale pentru cadrelele medicale care au grija de noi. Le-am printat si le-am aranjat intr-un poster care speram sa ajunga la acesti oameni minunati. Ei sunt acolo pentru noi iar noi stam acasa ca sa fie bine!

 

Tema: Ziua internationala a pasarilor
Activitate: Sunetele pasarilor
Elevii au accesat un site si au participat la o experienta inedita: dand click pe fiecare imaginea a pasarilir, ei au putut sa asculte sunetele specifice acestor specii. Apoi, au luat parte la un quizz despre pasari propus de SOR România si au realizat desene.
Multumim Alexandra Baila (6B) pentru posterul facut! Super activitate clasa a III-a D, inv. Bucur Vanda.

21.03.2020 Ziua Internațională a poeziei

Lucrăm online și acceptăm noi provocări. De ziua poeziei, ne-am propus să discutăm despre natură și elementele sale și modalitățile în care sunt folosite de poeți romantici și moderni. Elevii au ales poezii pe care le-au prezentat în cadrul unei sesiuni ZOOM, apoi au făcut colaje sau prezentări power-point reprezentative pentru poeziile despre natură alese. Multumim 6 B, 11 E si 10 A pentru implicare!

 

Stăm acasă şi desenăm/ Despre natură învățăm– elevi de la clase primare au urmarit videoclipuri despre natură şi biodiversitate şi au discutat cu familiile lor despre importanța unui mediu curat şi despre activități ce pot fi făcute la pădure. Multumim, clasa a III-a B, clasa a III-a D și clasa a IV-a D- inv. Bănică Gabriela, Bucur Vanda și Stancu Elena.

Teme eco scoala

Cu ce s-a ocupat în ultima perioadă comitetul ECO de la Liceul de Arte ”Ionel Perlea”, Slobozia, Ialomița? Cu un aspect foarte important pentru programul Eco Școala și anume, alegerea temelor pentru planul de acțiune 2019-2020. Elevii s-au gândit care ar fi cea mai bună formă de a alege aceste teme și, pentru că le pasă de mediu, au ales să nu mai printeze chestionare pentru colegi ci să le trimită în format electronic pentru a-și exprima opțiunea.

Rezultatul? Avem două teme interesante pentru acest an școlar.

prof. Militaru Nicoleta

9 martie: Despre poluare la ora de chimie. Elevii de clasa a VII-a au discutat despre tipurile de poluare, despre cum acestea afecteaza planeta si despre ce pot face ei pentru a-si aduce contributia. La final, ei au rezumat totul realizand postere in echipe.

5

Pachetelul romanesc a continuat la Liceul de Arte ” Ionel Perlea”, Slobozia. Elevii au cumparat produse fabricate in Romania, au facut un exercitiu de citire si intelegere a etichetelor produselor si au discutat despre importanta produselor de km0.

4

3 martie: Elevii au discutat despre incalzirea globala pe intelesul lor la ora de stiinte si la ora de limba engleza – CLIL. Astfel, ei au aflat despre efectul de sera, despre dezechilibrul gazelor de la nivelul planetei si despre ce pot face copiii ca sa aduca o contributie: recicleaza, ajuta la plantarea unui copac si ai grija la consumul de curent (stinge lumina cand pleci din camera, de exemplu). In acelasi timp, ei au invatat elemente de vocabular in lb. engleza despre incalzirea globala.

3

” Să învățăm despre fructe și legume” este activitatea desfășurată la Liceul de Arte “Ionel Perlea”, Slobozia, Ialomița la orele de educație tehnologică. Elevi ai claselor a V-a au învățat despre fructe și legume, despre conținutul lor si despre importanța lor pentru un stil de viață sănătos. Ei au modelat din plastilina fructele si legumele despre care au discutat și au înțeles cum sunt formate acestea.

Prof. Militaru Nicoleta/ prof. Hapaianu Liliana

Mâncăm zilnic în culori- activitate desfășurată la Liceul de Arte “Ionel Perlea”, Slobozia, Ialomița la clasele de primar cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației. Cei mici au aflat multe lucruri interesante despre fructele și legumele pe care le consumă zilnic și despre importanța lor pentru o viață sănătoasă. Întâlnirea de dimineață a fost momentul in care prichindeii au venit cu diverse curiozități despre alimente și au discutat cu colegii și doamnele învățătoare. De asemenea, fiecare prichindel a avut la gustare un fruct sau o legumă și au promis ca vor aduce gustări sănătoase la școală.

Prof. Stoian Marioara, Ardelean Amalia, Moroianu Marioara, Pana Catalina, Dinescu Mihaela, Raceanu Nela, Bucur Vanda Madalina

2019-12-05_11.35.47

Elevii de la clasa a III-a de la Liceul de Arte “Ionel Perlea” Slobozia, Ialomița au decis împreună cu doamna învățător sa folosească resturile de hârtie de la alte proiecte pentru a decora ghetuța lui Moș Nicolae. În ghetuțe, ei au pus gânduri bune, zâmbete și voie buna pentru toți elevii și profesorii din programul Eco Școala. “Reciclam în fiecare zi!”

Prof. Militaru Nicoleta , Bucur Vanda Madalina, Banica Gabriela

Learn and have fun- activitatea continuă la clasele de primar de la Liceul de Arte “Ionel Perlea”, Slobozia, Ialomița, unde pictura este combinată cu discuții despre importanța unui mediu curat, despre ce pot face oamenii pentru a păstra natura curată și despre ce activitati se pot desfășura în școală pentru a-i face pe participanți mai conștienți de problemele de mediu. La orele de engleză, elevii învață vocabularul necesar pentru a participa la discuții despre mediul înconjurător.

Prof. Militaru Nicoleta

IMG-20191004-WA0000

Liceul de Arte “Ionel Perlea”, Slobozia, Ialomita – Learn and have fun!  Elevii din clasele a II -a și a IV-a au participat la două activități despre Ziua Internațională a Animalelor în ora de limba engleză.  Ei au învățat cuvinte noi in limba engleza, au discutat despre importanța animalelor în  viața oamenilor și despre avantajele și dezavantajele animalelor de companie.  Elevii au fost încurajați să povestească momente din viața lor în care au avut de-a face cu animale și lucruri pe care le-au învățat din aceste experiențe.  De aici ne-am propus să realizăm mai multe activități cu tema LEARN AND HAVE FUN pe temele din cadrul programului ECO ȘCOALA.  Prof. Militaru Nicoleta

Cu ce s-au ocupat micutii de la clasa a II -a de la Liceul de Arte “Ionel Perlea”, Slobozia , Ialomita? Ei bine, au avut o saptamana foarte interesanta in care au discutat despre fructe si legume, despre importanta lor pentru stilul de viata sanatos si responsabil si au lucrat la colaje si imagini care sa ilustreze tema discutata. Ei au povestit cat de des consuma fructe si legume acasa, cum merg la piata cu parintii si invata cum sa aleaga corect fructele si legumele. Multumim doamnelor invatator dar si parintilor care au adus materialele necesare,

Prof. Militaru Nicoleta/ Moroianu Marioara/ Ardelean Amalia

IMG_20191031_183518

 

2019-10-31_18.34.27

La atelierul de pictură de la Liceul de Arte “Ionel Perlea”, Slobozia, Ialomița, vedeta zilei a fost Marea Neagră. De ziua internațională a Mării Negre cele două grupe de desen de la clasa a VIII-a au avut ca “model” Marea Neagră. Astfel, ei au căutat diverse curiozități despre Marea Neagră, au discutat despre importanța păstrării mediului marin, despre biodiversitatea lui și despre ce pot face oamenii pentru a-l păstra curat.

Prof. Militaru Nicoleta și Buzoianu Simona

PACHETELUL ROMANESC

Elevii de la Liceul de Arte, Slobozia, Ialomita, au reluat una dintre cele mai indragite activitati: Pachetelul romanesc. Ei au cumparat produse romanesti, au gatit cu parintii si au discutat despre importanta folosirii produselor locale, nationale si de sezon. S-au accentuat astfel elemente legate de hrana si care tin in acelasi timp de asumarea unui comportament responsabil

Prof. Militaru Nicoleta
 
20200221_160811
 

 

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑